Как да направя снимката ми видима само от моите приятели във Facebook

Можете да конфигурирате кой да вижда вашите снимки във Facebook, като прави снимките или албумите видими само за вашите приятели или за избрана група хора. Можете дори да публикувате снимки, които само вие можете да видите. Две изключения са текущата ви снимка на потребителския профил и вашата основна снимка, които могат да се видят от всеки, който има достъп до интернет. Не забравяйте, че дори да направите снимка, която се вижда само от някои хора, те могат да я покажат на други, да я направят на екрана, да я отпечатат или да я разпространят по друг начин.

Направете Facebook снимки частни

Обичайно е да искате да направите снимките във Facebook частни, така че само избрана група хора да могат да ги виждат. Можете да ги ограничите само до себе си, само до приятелите си или само до избрана група приятели.

За да контролирате кой може да види снимка или нещо друго, което качвате във Facebook, когато я публикувате, използвайте инструмента за избор на аудитория до думата „ Публикуване “ или „ Споделяне “. Това падащо меню ви позволява да изберете аудитория за публикацията си. Ако създавате албум, падащото меню ще се появи за албума, което ви позволява да изберете настройките за поверителност за всички негови снимки наведнъж.

Вашите опции за поверителност

Ако изберете „ Обществено “, то ще бъде видимо за целия свят, включително за хора, които не познавате. Ако изберете „ Приятели “, той ще бъде достъпен за всички ваши приятели във Facebook, включително приятели, които можете да добавите в бъдеще. Изберете „ Само аз “, за да направите снимката видима само за себе си.

Избирайки " по поръчка ", можете да изберете една група от хора, за да се даде възможност да видите снимката или друго съдържание. Можете също така да изберете предварително попълнени групи приятели, като вашите приятели от определен работодател, училище или географски район.

Направете съществуващите снимки частни

Можете да промените настройките за поверителност на снимки, които вече сте публикували във Facebook. За целта използвайте падащото меню за поверителност до отметката за време в публикацията. Предлагат се същите опции, включително да направите снимките във Facebook частни за вас или само за вашите приятели.

За албум щракнете върху „ Снимки “ на страницата на вашия профил, след това върху „ Албуми “. Щракнете върху албума, който искате да преконфигурирате, и използвайте падащото меню за поверителност.

Имайте предвид, че ако направите съществуваща снимка по-лична, отколкото е била, хората, които сега нямат право да я виждат, може вече да са я виждали в миналото.

Поверителност и маркиране

Някой може да ви маркира на снимка или друга публикация във Facebook. Хората често използват тази функция, когато публикуват снимки на своите приятели.

Можете да премахнете етикет от снимка, публикувана от някой друг, като задържите курсора на мишката върху снимката и щракнете върху „ Опции “, след което щракнете върху „ Отдалечен маркер “. Естествено, някои хора може вече да са ви виждали на снимката. Снимката също ще остане във Facebook, освен ако не помолите човека, който я е направил, да я премахне. Можете също така да съобщите на Facebook, ако смятате, че е тормозен или по друг начин неподходящ.

Ако маркирате някого на снимка, този човек и неговите приятели могат да го видят , дори ако настройките ви за поверителност иначе не биха го позволили.

Използване на преглед на времевата скала

Ако искате да спрете хората да ви маркират без ваше разрешение, включете функцията за преглед на хронологията на Facebook. Отидете в менюто „Настройки“ на Facebook и щракнете върху „ Хронология и маркиране “.

Щракнете върху бутона „ Редактиране “ до „ Преглед на публикации, в които сте маркирани, преди публикацията да се появи на вашата хронология?“ и изберете „ Enabled “, за да включите тази функция. След това ще получите известие и ще имате възможност да изберете дали такива публикации да се показват във вашата времева линия, въпреки че те все още ще се появяват другаде във Facebook според настройките за поверителност, използвани за публикуването им.