Как да премахнете снимки от Facebook, които не сте публикували

Не винаги можете да премахнете снимки във Facebook, които някой друг публикува, дори ако са от вас. Можете да премахнете нежелани снимки, които някой публикува директно във вашия профил или бизнес страница, като изберете иконата на менюто с три точки ( ... ) в горния десен ъгъл на публикацията, която съдържа снимката. Изберете Скрий от хронологията или Изтрий, за да го премахнете. Можете също така да премахнете маркери във Facebook, които свързват снимка с вас и да накарат нежелани снимки да се появяват на личната ви хронология или бизнес страница. Друг начин за предотвратяване на нежелани снимки е да контролирате кой може да използва етикети за снимки във Facebook, за да ви маркира и да одобри публикуваното във вашата хронология.

Разбиране на Facebook Photo Tags

Когато някой качи снимка или публикува повечето други видове съдържание във Facebook, той може да маркира човек или бизнес страница, за да свърже публикацията с този потребител или организация. Тогава тази снимка е потенциално видима и подчертана за приятелите или последователите на този потребител.

Ако сметката или бизнес страница личната ви е маркирана в нещо и не искате да бъдат маркирани на мишката върху снимката, с помощта на мишката и щракнете върху Options бутона, ако сте на компютър или да докоснете ... иконата на менюто на смарт телефон или таблет. Щракнете или докоснете Премахване на маркера, за да премахнете маркера.

Снимката остава във Facebook и други хора, които познавате, все още може да я видят. Дори други може да са видели, че сте маркирани, преди да премахнете маркера. Ако дадена снимка е тормозна, неприлична или по друг начин неподходяща, докладвайте я на Facebook.

Предотвратяване на нежелано маркиране на снимки

Ако имате проблеми с хората, които ви маркират в неприятни снимки или публикации или предпочитате да прегледате маркери, преди те да ви свържат със съдържание във Facebook, използвайте настройка на Facebook, която ви позволява да преглеждате тагове, преди те да се покажат.

За целта докоснете бутона със стрелка надолу в уеб версията на Facebook, за да заредите менюто на Facebook и изберете Настройки . В приложението за смартфон или таблет Facebook докоснете бутона за меню, докоснете Настройки и поверителност и след това Настройки .

Щракнете или докоснете Хронология и маркиране . Намерете настройката, която казва Преглед на маркери, които хората добавят към вашите публикации, преди маркерите да се появят във Facebook? В уеб версията на Facebook щракнете върху бутона Редактиране . В приложение докоснете самата настройка. Превключете настройката на Вкл .

В бъдеще Facebook изпраща известие, когато някой се опита да ви маркира и той никога не се появява, освен ако не го разрешите.

Контролиране на това, което е на вашата хронология

За лични акаунти във Facebook можете да позволите на хората да ви маркират в публикации и снимки, но да контролирате дали съдържанието се показва на вашата хронология без ваше разрешение.

За да направите това, посетете подменюто Хронология и маркиране в менюто Настройки и потърсете Преглед на публикациите, в които сте маркирани, преди публикацията да се появи във вашата опция за време. В уеб версията на Facebook щракнете върху бутона Редактиране . В приложение докоснете самата настройка. Превключете настройката на Вкл .

След това получавате известие всеки път, когато сте маркирани в публикация, преди тя да се появи на вашата хронология и няма да се появи, освен ако не я одобрите.

Ако искате да изтриете една публикация от личната или бизнес хронологията, щракнете или докоснете иконата на менюто ... до публикацията. Щракнете върху Скриване от времевата линия, за да я премахнете от вашата времева линия.

Контролиране на това, което е на бизнес страниците

Ако искате да одобрите снимки, преди хората да ги публикуват на вашата бизнес страница, влезте в акаунт с административен достъп до страницата и щракнете върху бутона Настройки в горната част на страницата. Щракнете върху опцията General , последвано от Visitor Posts .

Поставете отметка на „ Деактивиране на публикации от други хора на страницата“, за да забраните на посетителите да публикуват изцяло. Ако предпочитате, поставете отметка Позволете на посетителите на страницата да публикуват публикации и след това поставете или премахнете отметката от Разрешаване на снимки или видео публикации .

Освен това проверете Преглед на публикации от други хора, преди те да бъдат публикувани на Страницата, ако искате възможност да прегледате публикации, преди да се появят.