Можете ли да блокирате някой от вашата бизнес страница във Facebook?

С личен акаунт във Facebook можете да блокирате друг потребител, като използвате настройките за поверителност. Тези настройки не са достъпни на бизнес страниците на Facebook, но можете да забраните потребителите по други начини. Можете да забраните на някого от администраторския панел на вашата страница, от публикация, която лицето е създало на хронологията на страницата, или от коментар, който лицето е направило за състояние, което сте публикували на вашата страница. Без значение какъв метод използвате, лицето ще бъде постоянно блокирано за достъп до вашата бизнес страница.

Административен панел

1

Кликнете върху името на вашия бизнес от падащото меню под стрелката в лентата с менюта на вашата страница във Facebook. Щракнете върху бутона „Показване“ на бизнес страницата, за да отворите административния панел.

2

Щракнете върху връзката „Вижте всички“ в раздела „Нови харесвания“, за да видите списъка с хора, които харесват вашата бизнес страница.

3

Щракнете върху „X“ до името на човека, когото искате да блокирате. Поставете отметка в квадратчето „Бан за постоянно“ в полето за премахване на потвърждението и щракнете върху „Добре“, за да премахнете и блокирате това лице.

4

Щракнете върху бутона "Скриване", за да затворите административния панел.

Хронология

1

Щракнете върху "X" близо до името на човека в съобщение, което той или тя публикува на страницата.

2

Изберете „Изтриване“ от падащото меню.

3

Кликнете върху „Изтриване и забрана на потребителя“, за да премахнете публикацията от бизнес страницата и да блокирате човека от страницата.

Коментирайте

1

Посочете към коментар, който е направил човекът към която и да е публикация във вашата бизнес хронология. Щракнете върху "X", който се показва вдясно от публикацията. Появява се съобщение „Вие сте скрили този коментар, така че само човекът, който го е написал, и техните приятели могат да го видят. Отменете това или изтрийте този коментар“.

2

Щракнете върху „Изтриване на този коментар“.

3

Щракнете върху връзката „Забрана (потребителско име)“ в реда, който гласи „Можете също така да подадете сигнал за злоупотреба или забрана (потребителско име)“.