Как да излезете от Gmail на Android

Ако сте единственият човек, който използва вашия смартфон или таблет с Android, може просто да се оставите влезли в акаунта си в Gmail на устройството. Но можете да излезете от акаунт в Gmail на устройство с Android, ако желаете или да влезете в няколко акаунта наведнъж. Можете също така да изчистите всичките си лични данни от телефон с Android, което може да бъде полезно, ако изхвърляте устройството.

Процесът за излизане от Gmail в Android

Телефоните с Android обикновено се доставят с приложение Gmail, което можете да използвате за достъп до вашия имейл акаунт в Google. Вашият акаунт в Google е свързан и с други функции на телефона, като например съоръжения за архивиране в облак и приложения на Google като Google Maps, Google Drive и YouTube.

Ако искате да излезете от определен акаунт на телефона си, той обикновено ще бъде прекъснат с всички тези приложения наведнъж. Можете да го направите чрез приложението Настройки на телефона, като превъртите до раздела „Акаунти“, докоснете бутона „Google“, след което намерите акаунта, от който искате да излезете. След това докоснете името на акаунта и в менюто „Още“ докоснете „Премахване на акаунт“, за да премахнете акаунта от вашето устройство.

Използване на няколко акаунта в Gmail

Не се ограничавате до използването само на един вход в Gmail на вашия телефон с Android. Можете да добавите допълнителни акаунти чрез приложението Gmail. За целта докоснете бутона за меню в приложението Gmail, след което докоснете стрелката надолу до потребителското си име. Изберете „Добавяне на акаунт“ и следвайте указанията, за да въведете потребителското име и паролата за акаунта и да потвърдите самоличността си, ако е необходимо.

След това ще можете да щракнете върху стрелката надолу до вашето потребителско име, за да превключвате между имейл акаунти като вас, като поддържате всичките си акаунти актуализирани.

Изчистване на всички лични данни

Ако планирате да продадете телефона си, да го търгувате или да го подарите, може да искате да изчистите личните си данни от телефона, така че никой друг да няма достъп до него, след като вече не е във вашите ръце.

Ще искате да направите резервно копие или да копирате по друг начин всички данни от телефона, който искате да запазите. След това отворете приложението Настройки от началния екран, докоснете менюто „Система“ и изберете „Нулиране“. Изберете „Нулиране на фабричните данни“ и след това докоснете „Нулиране на телефона“, за да продължите. Кликнете върху „Изтриване на всичко“ и изчакайте няколко минути, за да завърши процесът на нулиране.

Вашият акаунт в Google и други данни ще бъдат премахнати от телефона.