Какво означава профил, недостъпен във Facebook?

Когато нечий профил е недостъпен във Facebook, това може да означава едно от няколко различни неща. Възможно е Facebook да изпитва грешка, че профилът им е в процес на надстройка или че са избрали да деактивират своя профил или да ви блокират. Това може да създаде проблеми, ако се опитвате да се свържете с колега или да видите бизнес страницата си, особено след като грешката не е конкретна. Въпреки че няма начин да се разбере със сигурност каква е причината, проблемът често се решава сам в случаите на надстройки или грешки на сървъра.

Надстройка на профила

Facebook пуска периодични актуализации на профили и те не винаги се предлагат за всички едновременно. Ако вашият профил работи правилно, а някой друг не, може да е, че Facebook актуализира своя профил до следващата или най-новата версия. Можете да помогнете да установите дали проблемът е само в техния профил, като се опитате да разгледате и профилите на други приятели. Обикновено този процес не отнема много време, затова проверете отново след няколко часа, за да видите дали работи отново.

Временна грешка

Facebook може да срещне случайна грешка, поради която профилите не се зареждат правилно. Ако засяга вашия профил, може да не успеете да влезете. Ако засяга някой друг, може да не успеете да видите техния профил и те също да не се покажат във вашия списък с приятели. Повечето от тези грешки няма да засегнат всички потребители едновременно; ако други профили все още работят, това не намалява възможността за проблем със сървъра. Ако такава грешка причинява проблема, тя трябва да се реши в рамките на няколко часа.

Блокиран потребител

Ако даден потребител ви е блокирал или сте го блокирали, няма да можете да видите профила му. Ако единият от вас е блокирал другия, няма да видите името му да се показва като хипервръзка, но в случай че все пак се опитате да видите профила им, може да видите грешката „Профилът не е наличен“. Обърнете внимание, че ефектите от блокирането са идентични, без значение кой е инициирал блокирането.

Деактивиран акаунт

Ако потребител деактивира собствения си акаунт, той няма да бъде достъпен за никого, докато не го активира отново. За всички намерения и цели акаунтът няма да съществува - той ще бъде премахнат от списъка с приятели, коментарите ще изчезнат и етикетите вече няма да бъдат свързани. Ако се опитате да влезете в този профил чрез връзка или маркер, ще видите тази грешка. Ако акаунтът е напълно изтрит или забранен от Facebook, грешката обаче ще бъде малко по-различна и ще видите „Извинете, тази страница не е налична“.