Колко време отнема на вашия iPhone да завърши нулирането?

Нулирането на вашия iPhone може да бъде неприятна задача - приложенията, данните, контактите и съхраненото съдържание се изтриват, оставяйки ви отново на едно място. Обикновено данните могат да бъдат възстановени с iTunes, което прави процеса малко по-малко стресиращ. Това обаче може да се направи само когато устройството завърши нулирането. В зависимост от модела на iPhone, времето за нулиране може да варира.

Необходимо време

Обикновено нулирането на вашия iPhone изобщо не отнема много време. След като бъде въведена командата за нулиране, телефонът ще се рестартира с премахнати всички данни. Рестартирането обикновено отнема няколко минути, без да се брои времето, необходимо за преконфигуриране на настройките на вашия iPhone. По-старите модели iPhone може да отнемат повече време, в зависимост от метода за премахване на данни от това поколение.

По-дълги времена за нулиране

Освен ако вашият iPhone не е по-стар модел, който изисква повече време за фабрично нулиране, няма малка причина за продължителното време на процеса по време на нулирането. Ако телефонът ви продължава да се опитва да „нулира“ за повече от час, може да е имало грешка в процеса на нулиране. Ако това се случи, ще трябва да заредите телефона си в режим на възстановяване и да го нулирате по този начин. Ако възстановяването от режим на възстановяване все още не работи, може да има грешка в хардуера на вашия iPhone. Ако това се случи, свържете се с техническата поддръжка на Apple за специализирана диагностика и решения.

Как да възстановите фабричните настройки

За да направите основно фабрично нулиране, ще трябва да стартирате приложението Настройки на вашия iPhone. Оттам докоснете „Общи“, последвано от „Нулиране“. След това ще трябва да изберете опция за нулиране - за да извършите пълно възстановяване на фабричните настройки, ще искате да изберете „Изтриване на цялото съдържание и настройки“. Ще трябва да потвърдите, че искате да нулирате телефона си, но след като бъде получено потвърждение, той трябва незабавно да започне процеса.

Режим на възстановяване

Режимът за възстановяване е един вид „твърдо“ фабрично нулиране, което може да се извърши, ако редовната опция на iPhone за фабрично нулиране не реагира или самото устройство вече не реагира. За да стартирате режим на възстановяване, ще трябва да свържете кабела Lightning-to-USB на вашия iPhone към компютъра - все още не го свързвайте към самия iPhone. Изключете телефона, след това натиснете и задръжте едновременно бутоните „Начало“ и „заспиване“, докато екранът стане черен. След това натиснете и задръжте бутона "Начало" и свържете телефона към кабела Lightning-to-USB. Не пускайте бутона „Начало“, докато на екрана се изписва „Свързване към iTunes“, в този момент можете да освободите бутона и да стартирате iTunes на вашия компютър. След като iTunes се зареди, процесът на възстановяване ще започне и вие 'Ще трябва да следвате инструкциите на екрана, за да възстановите вашия iPhone.

Причини за нулиране

Има няколко причини, поради които може да се наложи или искате да възстановите фабричните настройки на вашия iPhone. Ако устройството не работи правилно поради проблем със софтуера или друг проблем, възстановяването му до фабричните настройки може да реши проблема. Можете също така да подготвите телефона за повторна продажба, като го нулирате фабрично, за да премахнете всички приложения или лична информация, съдържащи се в него. Ако вашите iPhone са част от корпоративно внедряване, може да се наложи да възстановите фабричните настройки при включване на устройството по време на надстройка на хардуера или когато вашата работа е прекратена.