Какво се случва, ако нулирате iPhone?

Интерфейсът на iPhone на Apple е красиво интуитивен, като се справя много ефективно с текстови съобщения и гласова поща. Той също така има капацитета да работи без усилия със сложни приложения. Това го прави много привлекателна опция за много бизнеси. Има моменти обаче, когато може да ви се наложи да нулирате вашия iPhone. Може да се държи хаотично (много рядко) или просто да искате да го продадете. Възстановяването на вашия iPhone основно изтрива цялата ви лична информация от телефона. Фабричните настройки обаче ще бъдат запазени. Това е просто и не се изисква код за нулиране на iPhone .

Процес за нулиране на iPhone

Важно е, преди да започнете процеса на нулиране на вашия iPhone, да извършите „синхронизация“ с вашия компютър или вашия акаунт в iCloud, за да защитите вашите данни. Трябва да включите вашия iPhone към източник на захранване, като използвате зарядното устройство, за да не свършите батерията по средата. IPhone ще бъде нулиран чрез приложението „Настройки“. След като отворите приложението, докоснете бутона „Общи“ и iPhone ще ви предостави дълъг списък с опции. Опцията „Нулиране“ е разположена точно там, отдолу. След като го докоснете, ще видите списък с операции за нулиране, които бихте могли да извършите. Ако искате да нулирате напълно вашия iPhone, щракнете върху втората опция, която е означена като „Изтриване на цялото съдържание и настройки“, след което кликнете върху „Изтриване на iPhone“. След като стартирате процеса, оставете телефона сам и не му пречете по време на процеса.Може да отнеме всичко от няколко минути до повече от час. След като всички данни бъдат изтрити, iPhone ще се рестартира сам.

Вашите лични данни

След като възстановите вашия iPhone, всички приложения, които сте инсталирали, както и вашите контакти, срещи, бележки и други лични данни, ще изчезнат. IPhone ще бъде колкото нов, толкова по отношение на софтуера му. Ако извършвахте нулирането, за да можете след това да продадете своя iPhone, можете да сте сигурни, че нито един бит от вашата лична информация не се съхранява във вашия телефон.

Фабричният софтуер не се изтрива

Операцията за нулиране няма да премахне оригиналния софтуер на iOS, инсталиран от Apple на iPhone най-скоро. Това включва всички изтеглени от вас надстройки. IOS е от решаващо значение за функционирането на iPhone, тъй като устройството няма да може да се включи или да се свърже с оператор на мобилен телефон без него. Има и приложения, които са били фабрично инсталирани, като календар, камера и телефон. Те няма да бъдат изтрити. Но всички записи, съдържащи се в тях, ще бъдат изтрити.

Jailbreaking iPhone

След като направите джейлбрейк на вашия iPhone, гаранцията се анулира. Много потребители все още предпочитат да инсталират jailbreak софтуер, тъй като той им дава достъп до приложения, които не могат да получат чрез App Store. След като възстановите вашия iPhone, всеки джейлбрейк софтуер ще бъде изтрит и ще трябва да го преинсталирате след джейлбрейка.

Архивиране на вашите данни

Всички данни, които сте копирали в акаунта си в iCloud или вашия компютър по време на операцията за синхронизиране, ще бъдат запазени, когато рестартирате iPhone. Вашите приложения и данни ще бъдат презаредени в телефона ви, когато получите друг iPhone, връщайки всичко познато обратно. Ако не сте успели да извършите синхронизирането, всички данни, добавени към телефона след последното синхронизиране, ще бъдат загубени. Може да се наложи да възстановите вашата лична информация, като контакти и информация от календара на ръка.

Нулирайте всички настройки iPhone

Налични са и други опции за нулиране, освен „Изтриване на цялото съдържание и настройки“. Един от тях е „ Нулиране на всички настройки на iPhone “, който ще запази вашите лични данни и вашите приложения, но ще нулира мрежовите настройки и личните предпочитания. Опцията „Нулиране на мрежовите настройки“ ще премахне цялата информация за WiFi мрежата от телефона ви, включително паролите, които използвате за свързване. Опцията „Нулиране на предупрежденията за местоположение“ ще накара всичките ви приложения да поискат разрешението ви, преди да имат достъп до данни за вашето местоположение. И накрая, настройката „Нулиране на речника на клавиатурата“ ще премахне записа на вашите отговори на предупреждения за печатна грешка на вашия iPhone.