Как да направите Tumblr частен и само за хората, които го следват

Услугата за блогове Tumblr ви позволява да създадете частен блог, до който имат достъп само избрани последователи. Tumblr обаче предлага това средство само за вторични блогове. Оригиналният ви блог на Tumblr трябва да остане отворен за всички посетители. За да направите съществуващ вторичен Tumblr блог частен, коригирайте настройките на блога от страницата на таблото за управление на Tumblr. След като направите блога частен, всеки последовател ще трябва да въведе правилната парола за достъп до блога.

1

Влезте в своя акаунт в Tumblr, за да отворите страницата на таблото по подразбиране.

2

Щракнете и изберете вторичния блог, който искате да направите частен, от блоговете, изброени в горната част на таблото за управление на Tumblr.

3

Щракнете върху зеления бутон „Настройки“ в дясното меню.

4

Превъртете до раздела „Парола“ в долната част на страницата. Щракнете и поставете отметка в квадратчето „Защита на този блог с парола“.

5

Щракнете върху бутона „Запазване на предпочитанията“ в долната част на страницата, за да активирате функцията за поверителност.

6

Щракнете върху зеления бутон „Последователи“ в дясното меню и съобщете на последователите си с новата парола на блога, за да имат достъп до частния блог.