Премахва ли го и изтриването на съобщение във Facebook от съобщенията на получателя?

Лесно е да изпратите на някого съобщение във Facebook или чрез свързаното му приложение Messenger, за което по-късно съжалявате. Може би се чудите дали има някакъв начин да изтриете съобщение във Facebook, така че получателят никога да не го вижда или да не може да го види отново. Понастоящем можете да изтриете само вашето копие на съобщението.

Бакшиш

Въпреки че Facebook намекна, че може да добави функция за изпращане, в момента можете да изтриете само вашето копие на съобщение или разговор. Не можете да изпратите съобщение или да попречите на получателя да го види, след като сте го изпратили.

Как да изтриете Facebook съобщения

Изтривате съобщения във Facebook от собствените си разговори, като използвате уебсайта на Facebook на вашия компютър или приложението Messenger на телефона си.

Отворете всичките си съобщения, като щракнете върху иконата Messages в горния десен ъгъл на страницата си във Facebook и изберете „Преглед на всички в Messenger“ в долната част на списъка. Кликнете върху разговор, за да го отворите. Намерете съобщението в разговора, което искате да изтриете с мишката, и щракнете върху иконата с три точки до него. Щракнете върху „Изтриване“ от падащото меню. Ще бъдете помолени да потвърдите, че искате да изтриете съобщението и ако го направите, вашето копие на разговора се изтрива за постоянно. Копието на получателя не се изтрива, което може да обърка, ако някой по-късно препрати съобщението.

Ако използвате приложението Messenger и какво да изтриете съобщения в Messenger, докоснете и задръжте съобщението и след това натиснете бутона „Изтриване“. Ще бъдете предупредени, че не можете да си върнете копието на съобщението, ако го изтриете и бъдете помолени да потвърдите, като отново докоснете бутон „Изтриване“. След това съобщението се изтрива от вашето копие на разговора, но остава в кореспонденцията на всеки, на когото сте го изпратили.

Как да изтриете разговор във Facebook Messenger

Ако искате да изтриете цял разговор във Facebook Messenger или чрез уебсайта, можете да направите и това. Отново ще изтриете само вашето копие на разговора, а не ничието друго.

За да изтриете вашето копие на цял разговор на уебсайта на Facebook, щракнете върху иконата на зъбно колело до разговор, за да отворите менюто Настройки и щракнете върху „Изтриване на разговор“. Ще бъдете помолени да потвърдите, че искате да изтриете разговора за постоянно и ако го направите, той се изтрива от вашия акаунт, но не и от акаунта на получателя.

За да изтриете разговор във Facebook Messenger с помощта на приложението, задръжте пръста си върху разговора и след това докоснете „Изтриване“. Потвърдете, че искате да изтриете разговора, за да го изтриете за постоянно.

Подаване на сигнал за спам във Facebook

Ако някой ви изпрати спам съобщение във Facebook или Messenger, можете да го докладвате на Facebook.

На уебсайта на Facebook щракнете върху иконата на зъбно колело до съобщението и щракнете върху „Подаване на сигнал като спам или злоупотреба“. В Messenger задръжте пръста си върху разговора и докоснете „Маркиране като спам“.