Как да направим публикациите във Facebook споделени

С милиарди потребители по целия свят Facebook е платформа, която разширява социалния обхват и социалното влияние на всеки. Много потребители на Facebook се придвижват към повече поверителност и сигурност с това, което се вижда от всеки в интернет. Като такива някои публикации не се виждат от всички или могат да се споделят с други. За моментите, когато искате да направите публикация за споделяне, ще трябва да коригирате настройките си във Facebook.

Причини да направим споделянето

Споделянето на съдържание помага на информацията да се движи през интернет. Много бизнеси установяват, че с постоянните промени, които се случват в алгоритмите за търсене, да бъдеш в крак с промените на ключовите думи е почти невъзможно. За да извлечете съдържание и да ангажирате клиентите и потенциалните си клиенти, все повече фирми използват социалните медии, по-специално Facebook, за да постигнат това.

В идеалния случай вашите клиенти ще четат вашите публикации, обичат съдържанието и след това споделят вашите публикации на собствените си страници. Тъй като все по-голям брой хора споделят вашите публикации, алгоритмите на Facebook разпознават по-лесно вашите публикации, тъй като те се виждат в новините на вашите клиенти по-редовно и в идеалния случай, се развива вирусна тенденция, привличаща повече хора към вашия бизнес.

Акции на лични страници

Въпреки че бизнесите споделят обществено съдържание, много собственици на бизнес също споделят своето бизнес съдържание чрез личната си страница, за да достигнат до връзки, които може да не са на вашата бизнес страница. Ако вашите лични настройки във Facebook са настроени на високи настройки за поверителност, вашето семейство и приятели няма да могат да споделят това съдържание; те могат само да го прочетат. Настройките на Facebook включват и опции за споделяне на поверителност, които се задават, когато пост-инициаторът публикува публикацията за първи път.

Когато създавате публикация, имате възможност да я споделите във вашата времева линия или да я споделите в емисията с новини. Трябва да го споделите във вашата емисия новини. Освен това, когато изберете емисия новини, тя ще бъде по подразбиране за вашите настройки. Ако настройките ви са „Приятели“, само вие можете да споделите публикацията и приятелите да я прочетат. Никой не може да го сподели. Променете тази настройка с иконата до описанието на Обществена. Вече е публикация за споделяне.

Акции на бизнес страници

Бизнес страниците ви дават същата опция за споделяне, но автоматично се изпращат до емисията за новини, за да могат да се видят последователите и обществеността. Много собственици на бизнес се объркват и губят възможността да споделят публикацията, когато споделят публикацията на бизнес страницата на личната си страница, която се поддържа като Частна или Приятели. Въпреки че оригиналната публикация е за споделяне, може да се наложи да коригирате настройката, така че другите да могат да я споделят от своите страници, след като сте споделили публикацията от вашия бизнес на лична страница.

Внимание

Не бъркайте бизнес страница с група. Някои групи са проектирани да бъдат Тайни, Частни или Затворени. Те са предназначени за поверителност и тези публикации, въпреки че се виждат от членовете, не могат да се споделят извън общността.