Как да деактивирам свързаните страници във Facebook

Ако имате Facebook страница за вашия бизнес и искате да я деактивирате, процесът е ясен. Ако обаче вашата страница във Facebook е свързана с група във Facebook или е свързана обратно към уебсайта на вашата компания, трябва да предприемете няколко допълнителни стъпки, преди да продължите с деактивирането на страницата. Ето какво трябва да знаете.

Как да деактивирам Facebook страница

За да деактивирате въпросната страница, трябва да сте влезли в акаунта като администратор на тази страница. След това можете да изпълните следните стъпки, за да деактивирате страницата:

  1. Отидете в горната част на вашата страница, където се намира менюто на страницата , и щракнете върху Настройки .
  2. В долната част на раздела Общи щракнете върху Премахване на страница .
  3. Прочетете отказа от отговорност и изберете опцията за изтриване на страница .
  4. Ще бъдете подканени да потвърдите, като щракнете върху OK.

В този момент вашата страница се деактивира за 14 дни. След 14 дни Facebook пита дали искате да изтриете страницата за постоянно. Ако изберете Изтриване , Страницата и цялото й съдържание се изтриват от Facebook. Ако изберете да отменяте публикуването вместо Изтриване по това време, само администраторите могат да виждат вашата страница.

Отмяна на деактивиран акаунт, преди да бъде изтрит

Можете да промените решението си за изтриване на вашата страница по време на 14-дневния период на деактивиране. За да отмените изтриването на страницата:

  1. Върнете се на страницата си по време на 14-дневния период на деактивиране.
  2. В горната част на страницата има опция за отмяна на изтриване .
  3. Щракнете върху него и след това щракнете върху Потвърди , последвано от OK.

Как да деактивирам Facebook страница, без да я изтривам

Да предположим, че искате да деактивирате Facebook страница, без действително да я изтриете. Можете да скриете страницата от обществеността само за 14 дни, преди да бъде изтрита. Вместо това може да предпочетете да отменяте публикуването.

  1. Отидете в менюто Страница в горната част на страницата си и щракнете върху Настройки.
  2. Под Общи , който е първият раздел в Настройки, щракнете върху Видимост на страницата .
  3. Изберете Редактиране и поставете отметка в квадратчето до Страница непубликувана.
  4. Щракнете върху Запазване на промените, за да отмените публикуването на страницата и да я скриете от обществеността.

Непубликуваните страници във Facebook пазят цялото им съдържание, но те са достъпни или видими само от администраторите на страници. Можете да ги публикувате по всяко време, като изберете опцията Публикувана страница под Видимост на страницата .

Как да прекратите връзката на вашата страница от групи

За да деактивирате свързан Facebook страница, когато тази страница е свързана с група, отидете на групи раздела на страницата Настройки . Ако обаче вашата страница в момента е непубликувана, няма да имате достъп до раздела Групи. От раздела Групи намерете всички групи, които са свързани и щракнете върху Прекратяване на връзката до групата до името на групата.

Как да пренасочвате връзки към вашата свързана Facebook страница

След като деактивирате страницата си във Facebook, трябва да премахнете или пренасочите всички връзки към тази страница на началната страница на бизнеса на вашата компания. Това включва директна връзка или приспособление за Facebook, което връща обратно към въпросната деактивирана страница. Тъй като Facebook не актуализира автоматично обратните връзки, за да сочат към нов URL адрес на страница, трябва да редактирате връзките ръчно с нова връзка.

За да нулирате старите връзки към нови връзки към страница, актуализирайте ги в източника. Това означава актуализиране на всички връзки извън сайта или приспособления за споделяне, вградени във вашия уебсайт или мениджър за връзки с клиенти, като отидете на задния край и актуализирате връзката към новия целеви URL адрес. За да направите това, повторете стъпките, които сте следвали на уебсайта или настройката на услугата за имейл маркетинг за интеграция на Facebook на първо място. Придвижете се до раздела, където въвеждате деактивирания си вече URL адрес на Facebook страница и премахнете стария URL адрес на страницата.

Сега актуализирайте раздела с новия си URL адрес на страницата. Ако нямате нов URL адрес на страница, премахнете интеграцията на Facebook напълно. Ако изберете тази опция, иконата на Facebook вече не се показва на вашия уебсайт или във вашите маркетингови имейли. Виждате само другите връзки за социална интеграция, които имате, като Twitter или Instagram.